Οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν 0-2 την Μπαρτσελόνα και έχουν τον πρώτο λόγο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ * Άνετο 2-0 της Παρί με την Λίβερπουλ
Μετά τις δύο αναμετρήσεις της Μ. Τρίτης (7/4) για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σειρά πήραν την Μ. Τετάρτη (8/4) οι δύο τελευταίες για τους «8».
Σε αυτές έχουμε ήδη δύο φαβορί για την πρόκριση στους «4» μετά τις νίκες των Ατλέτικο Μαδρίτης (ΦΩΤΟ) μέσα στο «Καμπ Νου» με 0-2 και της πρωταθλήτριας Ευρώπης Παρί με 2-0 επί της Λίβερπουλ στο Παρίσι.
Στο «Καμπ Νου» η Ατλέτικο ήταν αριστοτεχνικά στημένη από τον Ντιέγκο Σιμεόνε, εκμεταλλεύτηκε πλήρως και το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Κουμπαρσί λίγο πριν το ημίχρονο και με το 0-2 έχει τον πρώτο λόγο.
Η Μπαρτσελόνα απείλησε στο 4’ με το πλασέ του Ράσφορντ που έδιωξε ο Μούσο και στο 10’ ο πορτιέρο της Ατλέτικο μπλόκαρε το διαγώνιο του Κανσέλο, όπως έκανε και στο γυριστό του Ράσφορντ τέσσερα λεπτά μετά. Στο ημίωρο ο Μούσο αρνήθηκε ξανά το γκολ στον Ράσφορντ και στο 44’ ο Κουμπαρσί ανέτρεψε τον Σιμεόνε αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο φάουλ που κέρδισε η Ατλέτικο ο Άλβαρεζ με ωραία εκτέλεση έκανε το 0-1 «παγώνοντας» το «Καμπ Νου».
Οι «μπλαουγκράνα» παρότι με παίκτη λιγότερο μπήκαν στο δεύτερο μέρος για το 1-1 και απείλησαν στο 50’ με τον Ράσφορντ που πλάσαρε άστοχα, ενώ πάλι ο Άγγλος φορ δεν βρήκε δίχτυα με φάουλ το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Μούσο, με την μπάλα να σταματά και στο οριζόντιο. Εν τέλει η Ατλέτικο έκανε στο 70’ το 0-2 όταν ο Ρουγκέρι από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Σόρλοθ με σουτ εν κινήσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά η Μπαρτσελόνα αύξησε την πίεση, η Ατλέτικο άντεξε και πήρε τη νίκη με 0-2.
Στο Παρίσι η Παρί επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό της και από το 11’ πήραν προβάδισμα όταν ο Ντεμπελέ πάσαρε στον Ντουέ και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Οι Παριζιάνοι συνέχισαν έτσι και έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες με τον Κβαρατσχέλια και τον Ντουέ, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Μαμαρντασβίλι δήλωσε «παρών». Στα εναπομείναντα έως το ημίχρονο λεπτά, η Παρί είχε άλλες δύο φάσεις με Ντεμπελέ και Κβαρατσχέλια αλλά χωρίς να σκοράρει.
Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ντεμπελέ ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά και στο 65’ οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους μετά την κάθετη του Νέβες στον Κβαρατσχέλια ο οποίος πέρασε και τον Μαμαρντασβίλι για το τελικό 2-0. Ένα 2-0 που δεν άλλαξε καθώς στο 82’ ο πορτιέρο της Λίβερπουλ αποσόβησε το 3-0 σε πλασέ του Χακίμι, ενώ πέντε λεπτά μετά ο «κεραυνός» του Ντεμπελέ τράνταξε το κάθετο δοκάρι…
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης:
Μ. Τρίτη (7/4)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-2
(74’ Εμπαπέ - 41’ Λουίς Ντίαζ, 46’ Κέιν)
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας - Άρσεναλ 0-1
(90+1’ Χάβερτς)
Μ. Τετάρτη (8/4)
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(45’ Άλβαρες, 70’ Σόρλοθ)
Παρί Σεν Ζερμέν - Λίβερπουλ 2-0
(11’ Ντουέ, 65’ Κβαρατσχέλια)
Το πρόγραμμα των ρεβάνς
Τρίτη του Πάσχα (14/4)
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
22:00 Λίβερπουλ - Παρί Σεν Ζερμέν
Τετάρτη του Πάσχα (15/4)
22:00 Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Άρσεναλ - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

