Ικανοποιημένος από την πορεία των έργων ο ιδιοκτήτης των «πράσινων» * Τι δήλωσαν ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Αθηναίων * Επίσημο του Κοντούρη * Το αντίο στον Μπρέγκου
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη (30/12) έκαναν αυτοψία στον χώρο οι Γιάννης Αλαφούζος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χάρης Δούκας.
Ο ιδιοκτήτης των «πράσινων» μαζί με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πορεία των έργων. Φυσικά προχώρησαν και σε δηλώσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο να δηλώνει ικανοποιημένος από την πορεία των έργων και ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2027.
«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, το γήπεδο προχωράει με τους ρυθμούς που είχε πει η Κοινοπραξία. Ελπίζουμε να είναι έτοιμο, τα τσιμέντα θα έχουν τελειώσει τον Μάιο του 2026, για να παραδοθεί το έργο τον Μάιο του 2027. Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, όλους τους εμπλεκόμενους για αυτή την τεράστια προσπάθεια και που πραγματοποιεί ένα όνειρο των φίλων του Παναθηναϊκού.
Το έργο είχε ξεκινήσει, είχε σχεδιαστεί αρχικά το 2008, τώρα προχωράει και θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να κάνουμε και μια εξέδρα του Απόστολος Νικολαΐδης όπως έχουμε συζητήσει και με τον Δήμαρχο, σαν κάποιο μουσειακό αντικείμενο και ένα γηπεδάκι για να παίζουν τα παιδιά εκεί. Να έχει και στην Αθήνα αυτό που θα λέμε ένα μουσείο του Παναθηναϊκού, ένα κέντρο για τα παιδιά. Καλή χρονιά και καλή μας τύχη σε όλους», ήταν τα όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού».
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα γήπεδο στολίδι που φυσικά αξίζει στον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, ενώ ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι η Διπλή Ανάπλαση από όνειρο θερινής νυκτός έγινε πραγματικότητα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μητσοτάκη:
«Η Διπλή Ανάπλαση από όνειρο θερινής νυκτός γίνεται πραγματικότητα. Με μεγάλη χαρά βλέπω τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει. Ένα γήπεδο πραγματικό στολίδι, ένα γήπεδο που το αξίζει ο Παναθηναϊκός και οι φίλοι του. Δεν είναι μόνο αυτό, το γήπεδο προχωράει στα πλαίσια μιας πολύ φιλόδοξης διπλής ανάπλασης την οποία η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την προηγούμενη δημοτική Αρχή και την υλοποιεί η νυν δημοτική Αρχή, μια πολύ καλή συνεργασία την οποία έχουμε. Ο χώρος στον οποίο είμαστε σήμερα ήταν, όπως είπε και ο δήμαρχος, μια χωματερή. Τώρα κάνουμε μία σημαντική ανάπλαση και με άλλες εγκαταστάσεις για άλλες χρήσεις. Μία περιοχή που ήταν ουσιαστικά η μαύρη τρύπα της Αθήνας να αποκτήσει νέα ζωή».
Τέλος, ο Χάρης Δούκας μίλησε και εκείνος για γήπεδο στολίδι, ενώ στάθηκε και στην εξαιρετική συνεργασία, αυτοδιοίκησης, κυβέρνησης, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.
«Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας αυτοδιοίκησης, κυβέρνησης, Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ για να ολοκληρωθεί ένα στολίδι στο κέντρο της Αθήνας σε μια περιοχή που ήταν παλιά χωματερή. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για την συνεργασία», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Στο μεταξύ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σωτήρη Κοντούρη για τα επόμενα 3.5 χρόνια και έτσι ο 19χρονος μέσος ανήκει και με τη… βούλα στο δυναμικό των «πράσινων».
Φυσικά στον ΠΑΟ δεν στέκονται μόνο στις κινήσεις Τεττέη, Κοντούρη καθώς και θα προχωρήσουν και σε άλλες κινήσεις, ενώ θέλουν να υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους.
Τέλος, ο πρώην χαφ του Παναιτωλικού θα βρεθεί το μεσημέρι της Τρίτης στις 16:00 στο Κορωπί προκειμένου να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό, αλλά και να γνωρίσει τόσο τον Ράφα Μπενίτεθ, όσο και τους νέους του συμπαίκτες.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Σωτήρη Κοντούρη με μετεγγραφή από τον Παναιτωλικό. Ο 20χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.
Ο Σωτήρης Κοντούρης γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2005 στο Αγρίνιο. Εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναιτωλικού σε ηλικία 13 ετών.
Το επαγγελματικό ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναιτωλικού έγινε τον Αύγουστο του 2024. Με την ομάδα του Αγρινίου έπαιξε σε 30 αγώνες, σκοράροντας ένα γκολ. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Κ21, ενώ έχει παίξει και σε αγώνες της εθνικής Κ19.
Καλωσορίζουμε τον Σωτήρη στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».
Τέλος, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και την παραχώρηση του Αντριάνο Μπρέγκου στον Παναιτωλικό, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του.
«H ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την παραχώρηση του Αντριάνο Μπρέγκου στον Παναιτωλικό.
Ο Αντριάνο εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου το 2015 και έκτοτε συμμετείχε στις ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών του Τριφυλλιού. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιούνιο του 2024 και πραγματοποίησε επτά συμμετοχές με τη φανέλα της πρώτης ομάδας.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διατηρεί ποσοστό από τη μεταπώλησή του. Αντριάνο, σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σου», αναφέρει η ανακοίνωση.

