Η «βασίλισσα» κέρδισε με 3-1 κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων
Παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Πατσούκα, η Ρεάλ Μαδρίτης την υπέταξε με 3-1 το βράδυ της Κυριακής (22/6), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, αποδεικνύοντας ότι δεν χαμπαριάζει από αντιξοότητες.
Η «βασίλισσα» έπαιξε έξυπνα, χτύπησε στην κόντρα και κατέκτησε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στη διοργάνωση. Έκανε έτσι σημαντικό βήμα για να πάρει την πρόκριση στους «16».
Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο καθώς μόλις στο 7' ο Ασένθιο ανέτρεψε τον Ροντόν, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 18' οι Μεξικανοί έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Κουρτουά να πραγματοποιεί σπουδαία διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Κένεντι και Μπαουτίστα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «μερένχες» όχι μόνο κατάφεραν να προηγηθούν με σουτ του Μπέλιγχαμ στο 35', αλλά και να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με πλασέ του Αρντά Γκιουλέρ στο 43'.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πατσούκα πίεσε, έχοντας δύο καλές στιγμές με Ροντόν (57') και Κένεντι (61'). Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε και τρίτο γκολ με τον Βαλβέρδε στο 70', με την μεξικανική ομάδα να βρίσκει στο 80' το τέρμα που έψαχνε με τον Μοντιέλ να γράφει το 3-1. Στο 85' θα μπορούσε να μειώσει ακόμα περισσότερο όμως ο Κουρτουά είπε «όχι» σε προσπάθεια του Κάρλος Σάντσες.